سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بیداری اندیشه رشد شرق (بارش)

پنجمین هم اندیشی وحدت حوزه و دانشگاه

    نظر
 به گزارش مرکز خبر حوزه ‌آیت‌الله‌العظمی نوری همدانی گفتند: اسلام عنایت ویژه ای به وحدت، اتحاد و اخوت دارند و اگر روزی اتحاد به هم بخورد عزت و اقتدار از بین خواهد رفت.

معظم له بیان داشتند: دشمنان از راه اختلاف بین قبایل، شیعه و سنی، فرهنگ، اقتصاد و سیاست وارد می شوند و این شایسته نیست که بین امت اسلام و گروه ها اختلاف باشد.

ایشان افزودند: دشمن به خاطر اینکه اختلاف بیندازد، حوزه و دانشگاه را از هم جدا کرد و دانشگاه ها را به سوی غرب برد.

این مرجع تقلید به نقشه دشمنان اشاره کردند و بیان داشتند: استکبار حوزه‌ها را به حاشیه برد و بسیاری از علوم را از حوزه گرفت، تا اینکه از نفوذ روحانیت جلوگیری شد و دشمنان در نتیجه خالی بودن صحنه، در مجامع بین المللی پیشرفت کردند.

ایشان گفتند: ارتباط حوزه و دانشگاه باید زیاد باشد چون جریانات، تابع علما و دانشمندان هستند و به وسیله این ارتباط اتحاد به وجود خواهد ‌آمد.

‌آیت‌الله‌العظمی نوری همدانی، تحقق اتحاد حوزه و دانشگاه را با اتحاد و همدلی در مقابل دشمنان عنوان کردند و گفتند: امروزه جای کار، زیاد است و اسلام فریادگری دلسوز و متحرک می خواهد، تا عملا وحدت حوزه و دانشگاه را محقق کند.

در ابتدای این دیدار، آقای سید مهدی محدث، گزارشی از فعالیت های دانشگاه های استان قم ارائه کرد و گفت: دانشگاه های قم در 32 مرکز آموزش عالی 1200 نفر هیئت علمی دارد که 735 نفر عضو بسیج اساتید هستند و در 18 گروه علمی مورد نیاز، سازماندهی شده اند.

رئیس بسیج اساتید استان قم یادآور شد: ‌آنچه مردم از حوزه و دانشگاه انتظار دارند این است که بتوانند جامعه ایده ال را به عنوان الگوی جامعه اسلامی به جهان اسلام ارائه دهند و در همین زمینه سندی تحت عنوان پیش نویس سند وحدت حوزه و دانشگاه آماده شده و بسیج اساتید با همراهی حوزه علمیه و فرهیختگان این دو نهاد پیش نویس آن آماده نمودند.

 سید مهدی محدث در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، افزود: بر همین اساس دوکارگاه علمی و هم اندیشی متشکل از اساتید مجرب و متعهد حوزه و دانشگاه در تهران و قم تشکیل شده و دو سند پیشنهادی به موازات یکدیگر تهیه و پس از تشکیل کارگاه مشترک و تبادل نظر، نهایتا تنظیم سند اصلی به عهده یکی از اعضای کارگاه هم اندیشی قم نهاده شد.

وی با بیان اینکه با توجه به واقعیت های موجود، محتوای این منشور به بحث و تبادل نظر گذاشته شده است گفت: امید است بزرگان حوزوی و دانشگاهی با دقت نظر و موشکافی علمی، موجبات اصلاح و تکمیل آنرا فراهم نموده تا پس از تصویب و ابلاغ از سوی مبادی رسمی و قانونی، مبنایی برای مدیریت هوشمندانه و هدفمند پروسه وحدت حوزه و دانشگاه قرار گیرد.

رئیس سازمان بسیج اساتید استان قم با اعلام اینکه هم اندیشی وحدت حوزه و دانشگاه، دوشنبه 26 آذر در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار می شود گفت: این هم اندیشی با شعار آزاداندیشی، دانایی محوری و ارزش مداری برگزاری می شود و موضوع محوری آن، نقش وحدت حوزه و دانشگاه در تحول علمی کشور است.

وی ایجاد رابطه با مراکز فرهنگی و همکاری و مشارکت روحانیت در تعالی دانشگاه ها را از اهداف برگزاری این هم اندیشی برشمرد و گفت: ارائه سازوکارهای مناسب جهت وحدت این دو نهاد، استفاده از توان علمی و مدیریتی حوزه جهت حل مشکلات موجود در دستگاه ها و نقد و بررسی منصفانه محیط فرهنگی دانشگاه با تأکید بر اصالت علم از دیگر اهداف برگزاری این هم اندیشی است.

سید مهدی محدث، همچنین مراد از وحدت حوزه و دانشگاه را همدلی، هماهنگی، همکاری و تعامل میان این دو نهاد مقدس و تأثیرگذاری بر مبنای جهان بینی و ارزش های مشترک دانست و گفت: با ورود اندیشه های غربی به جهان اسلام و اذعان تقابل سنت و مدرنیته، زمینه های جدایی میان دو نهاد تأثیرگذار فراهم شد، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اندیشه بازگشت دوباره دین به عرصه های مختلف قوت گرفت.

وی با اشاره به فعالیت های دفتر همکاری حوزه و دانشگاه گفت: این مجموعه هم اکنون با نام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه توسعه یافته و ساختار و سازمان مناسبی جهت بستر سازی مربوط به همکاری حوزه و دانشگاه ایجاد نموده است.

دبیر هم اندیشی وحدت حوزه و دانشگاه با تأکید بر نقش بزرگان حوزه و دانشگاه در خصوص تحقق این مهم گفت: رهبران آگاه و روحانیت اصیل به عنوان وجدان بیدار امت اسلامی در عصر حاضر و اعصار گذشته، طلایه داران تحقق آرمان بزرگ وحدت حوزه و دانشگاه بودهججاند و چهره های درخشانی مانند شهید مفتح و شهید مطهری نیز مصداق عینی شناخت دقیق از ضرورت و اهمیت این وحدت و حضور روحانیت در دانشگاه برای ایجاد تفاهم و همدلی میان این دو نهاد تأثیرگذار در جریان های عمده فکری و فرهنگی به حساب می آیند.

وی خاطرنشان کرد: مسیر حرکت جامعه اسلامی در دستیابی به مرزهای توسعه یافتگی منوط به صحت مسیر حرکت دو نهاد حوزه و دانشگاه است.

سید مهدی محدث یادآور شد: نهضت تحریم تنباکو به رهبری مرجعیت شیعه، نهضت مشروطیت، نهضت ملی شدن صنعت نفت، نهضت 15 خرداد 43، پیروزی انقلاب اسلامی، حماسه مقاومت ملی در دفاع مقدس و ناکامی های استراتژیک جهانی به سرکردگی ایالات متحده در عرصه های مختلف منطقه ای و جهانی از مصادیق بارز پیامدهای مثبت و سرنوشت ساز این همدلی، همکاری و انسجام فرهنگی برای پیشبرد مقاصد ملی اسلامی است.

 به گزارش مرکز خبر حوزه، ‌آیت‌الله‌العظمی سبحانی گفتند: رفتار انسان از اندیشه او سرچشمه می گیرد و اگر عقیده و اندیشه او اصلاح شد رفتار و افعال انسان اصلاح خواهد شد و قرآن مجید اندیشه را قبل از ایمان بیان می کند.

معظم له بیان داشتند: قبل از انقلاب در فشار و تبعید بودیم و حال که انقلاب به وجود آمده نباید فقط به درس گفتن اکتفا کنیم، زیرا بزرگترین وظیفه، اهتمام به امور فرهنگی است که باید عقاید جوانان را اصلاح کنیم و از مکتب های انحرافی نجات دهیم و دانشجویان با تربیت دینی و اسلامی آموزش داده شوند تا سکولار بار نیایند.

ایشان یادآور شدند: اساتید دانشگاه نباید تنها به درس گفتن اکتفا کنند بلکه باید به انتقادات و شبهات هم پاسخ بدهند.

رئیس مؤسسه تحقیقاتی و آموزشی امام صادق(ع) وظیفه اساتید دانشگاه را بیان کرده و گفتند: آنچه وظیفه اساتید دانشگاه است این است که باید جوانان را از اندیشه سکولار و مادی گری نجات بدهند و آنها را الهی بار بیاورند، چون علم و دین در کنار هم هستند.

در ابتدای این دیدار، حجت‌الاسلام والمسلمین مولایی دبیر پنجمین همایش وحدت حوزه و دانشگاه گفت: افتخار حوزه‌های علمیه است که بزرگان حوزه، گام عملی در جهت وحدت حوزه و دانشگاه برداشته اند و هم اکنون کتاب اندیشه اسلامی ‌آیت‌الله‌العظمی سبحانی به عنوان کتب درسی دانشگاه ها قرار گرفته است.

وی افزود: وظیفه همه محافل علمی است که از کارهایی که در زمینه وحدت حوزه و دانشگاه انجام شده حمایت نمایند تا دیگران هم تشویق شوند و در این زمینه گام

عضو هیئت علمی پژوهشکده تحقیقات اسلامی سپاه
در
زمینه وحدت حوزه و دانشگاه باید فرهنگ سازی شود
حوزه و
دانشگاه باید از یک نگرش فلسفی واحد برخوردار باشند، آنگاه تعلیم و تربیت تلفیق شده و همگرایی در محتوا نیز بوجود می آید.

دکتر احمدی عضو هیئت علمی پژوهشکده تحقیقات اسلامی سپاه با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، با بیان اینکه در زمینه وحدت حوزه و دانشگاه فرهنگ سازی لازم صورت نگرفته است، بر اهمیت فرهنگ سازی در این خصوص تأکید کرد و گفت: چون وحدت این دو نهاد علمی از مقوله فرهنگ است هم دیر شکل می گیرد و هم دیر از بین می رود.

وی افزود: قریب یکصد سال در کشور ما فرهنگ جدایی حوزه و دانشگاه مطرح بوده و اکنون که به برکت انقلاب زمینه فراهم شده است، باید با متانت و دقت، اهداف عالی خود را مرحله به مرحله اجرا کنیم.

این استاد دانشگاه، نقش نخبگان فکری و اجرائی را در آینده کشور بی بدیل عنوان کرد و افزود: اگر بتوانیم در سطح نخبگان حوزه و دانشگاه به اتحاد برسیم گامی مهم در تحقق وحدت حوزه و دانشگاه برداشته ایم، زیرا معجزه بزرگ قرن یعنی انقلاب اسلامی، نتیجه اتحاد نخبگان دینی و سیاسی بود که امام(ره) آنرا عملی کرد.

عضو هیئت علمی پژوهشکده تحقیقات اسلامی، سپاه یادآور شد: طلاب و دانشجویان تحت تأثیر نخبگان حوزه و دانشگاه هستند به همین دلیل اگر نخبگان این دو نهاد اهمیت وحدت را تبیین کنند تحقق آن دور از انتظار نخواهد بود.

دکتر احمدی، با بیان اینکه اگر بتوانیم تقابل علم و دین را برطرف کنیم، گام اساسی در جهت وحدت حوزه و دانشگاه برداشته ایم گفت: انقلاب اسلامی در زمانی به وقوع پیوست که بلوک شرق و غرب سعی می کردند دین را از صحنه کلان مدیریت حذف کنند به همین دلیل همراهی دین و علم از مهمترین پیام های انقلاب اسلامی است.

وی در پایان اظهار داشت: در سند چشم انداز بیست ساله نظام، هویت پیشرفت های کشور، بومی و اسلامی است به همین دلیل دانشگاه ها باید توجه داشته باشند ضمن بهره مندی از پیشرفت های روز دنیا، مبانی انقلابی را از دست ندهند.

‌آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی
تشکیل
بسیج اساتید حوزه و دانشگاه ها مایه افتخار است
اعضای
ستاد پنجمین هم اندیشی وحدت حوزه و دانشگاه با ‌آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی دیدار کردند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، ‌آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی در جمع اعضای ستاد پنجمین هم اندیشی وحدت حوزه و دانشگاه گفتند: هر وقت نام بسیج و دانشگاه را در کنار هم می بینیم به آن افتخار می کنیم، زیرا دشمنان در تبلیغات خود مدعی بودند سطوح بالای جامعه از بسیج بیگانه است و بسیج را اقشار سطح پائین جامعه تشکیل می دهد، ولی با حضور اساتید بسیجی دانشگاه، دشمنان خلع سلاح شدند.

معظم له با اشاره به آیات و روایات معصومین(ع) بیان داشتند: یکی از مبانی بسیج این است که با وفاداران به نظام اسلام بجوشند و از بیگانگان دوری کنند و در مقابل آنها بایستند.

ایشان افزودند: بسیج به معنای یکی از اصول عام اسلام است و در دنیای غرب چیزی به نام بسیج وجود ندارد و اگر این تشکل نبود ما در جنگ شکست می خوردیم.

این مرجع تقلید گفتند: بسیج باید در تمام جبهه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به فعالیت خود ادامه دهد.

ایشان بیان داشتند: بسیج اساتید دانشگاه، بسیار مسئله مهم و با ارزشی است، چون هدف گیری دشمن در درجه اول دانشگاه هاست و پست های کلیدی کشور و نظام در دست آنهاست و اگر بتوانند رنگ اسلامی را از دانشگاه ها بگیرند به هدف خود رسیده اند.

معظم له بیان داشتند: برنامه های دانشگاه باید با قوت و قدرت پیش برود و نباید حالت انفعالی به خود بگیرید بلکه در مقابل ارزش های ضد اسلامی حالت تهاجمی داشته باشید و از کمی تعداد نهراسید.

‌آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی، یادآور شدند: مسئله وحدت حوزه و دانشگاه بسیار مهم است و این وحدت از قرن ها قبل وجود داشته و شیخ بهایی هم عالم دینی بوده و هم عالم دانشگاهی و این دو نهاد در هم ادغام بودند، ولی غربی ها آن را کاملا جدا ساخته و در زمان طاغوت اگر یک استاد دانشگاه نام خدا را می برد همه حوزویان خوشحال می شدند.

در ابتدای این دیدار، دکتر یعقوبی رئیس بسیج اساتید کشور گفت: بسیج اساتید با همکاری و یکپارچگی، حلقه های فرهنگی دین مبین اسلام را اعتلا می بخشند و اجازه نمی دهند محیط دانشگاه جولانگاه افکار غرب باشد.

 حجت‌الاسلام والمسلمین مسعود آذربایجانی در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه اظهار داشت: فرهیختگان کشور و کسانی که رهبری فرهنگی جامعه را برعهده دارند برخاسته از دو نهاد تأثیرگذار حوزه و دانشگاه اند و وحدت رویه این دو مجموعه در فکر، باور، ارزش ها و عمل موجب سرایت به همه ابعاد جامعه می شود.

وی با بیان اینکه، وحدت حوزه و دانشگاه دارای ابعاد وسیع معرفتی، پژوهشی، آموزشی، اخلاقی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است گفت: تحقق این مهم در گرو تشکیل یک نهاد متناسب، جامع و فراگیر است.

قائم مقام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه افزود: هم اکنون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه می توانند ابعاد فرهنگی و معرفتی این وحدت را جامه عمل بپوشانند اما کافی نیست.

وی با اشاره به خلأ آموزشی وحدت حوزه و دانشگاه گفت: هنوز به طرح دانشگاه اسلامی، پاسخ داده نشده و برخی از حوزویان به سوی هنجارهای دانشگاهی پیش می روند که این امور نیازمند آموزش های لازم در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه است